• Смени јазик

"Франсоа Први го откри Леонардо да Винчи во 15 век, а сега, во пресрет на 21 век, ние го откривме Трајче Јанчевски"

Оваа изјава ја даде г-дин Лисјен Финел, градоначалникот на четвртиот арондисман и заменик градоначалник на Париз, при отворањето на изложбата кога му е доделен Златниот медал - француски орден за чест и углед во уметноста од Академијата за уметност на Централна Европа во Париз. Лисјен Финел "Салон 98", 1998 год. Париз

Видео

Галерија

Награди и признанија

Октомври 1, 2009
Ретроспективната изложба- Трајче Јанчевски

Контакт

e-mail: svetlanajancevska@yahoo.com